Başkanın Mesajı

Değerli EVLA Gönül Dostlarım;

“Ömrümüz kısa, Yolumuz uzun” diyerek. 10 Haziran 2021 tarihinde bir yolculuğa başladık.

Bu uzun bir Yolculuk Hikâyesi… Yaşadığımız dünya yurdunda; hızla gelişen teknoloji ve tüketim çılgınlığına rağmen; birçok ülkede yaşanan açlığın, yokluğun ve susuzluğun sessiz çığlıklarına duyarsız kalamayan, manen dünya zevk-ü sefasından çekilip, sırtına mazlumların derdini hırka edinmiş 18 yüreğin yolculuğu…

18 arkadaşımızla çıktığımız bu yolda bu gün (21 Mart 2022) 31 arkadaşımızla ve birçok gönüllümüzle yolculuğumuza devam ediyoruz.

Yüce Rabbimizin ”Biz gerçekten insanı en güzel biçimde yarattık” [Tin, 95/4.] ayetinde bize bahşedilmiş güzellik fıtrat üzere; iyiliğe ram olmuş bir varlık olmaktan geçmekte ve kısacık dünya ömrümüzde herhangi bir ırka dine ait olmaktan önce insan olma vasfımızın yükümlülüğünden mesulüz. Kazandığımız, yiyip, içip, giydiğimiz her şeyde muhtaçlarında hakkı olduğunu unutmadan yaşamayı, bu yolda yapabileceklerimizin en azamisini ortaya koymayı amaç edindiğimizde insanlık için bir meşale daha yakmış olacağız.

İnsan olma vasfımızın sadece; kendi hal ve ahvalimizin akıbetini ihya etmekten ibaret olmadığını her gün kendimize hatırlatarak; yeryüzünde yoksulluktan gözüne yaş düşmüş bir çocuk, çaresiz bir anne, çocuklarına yetemeyen tek bir mazlum baba kalmadığını görene dek çalışmak, çalışmak, çalışmak…

Tüm arzumuz, isteğimiz bu yolda artıp çoğalarak tüm gönüllülerimizle birlikte daha çok yüreğe dokunabilmek ve her gün doğumuna küçük gülümsemelerine vesile olduğumuz insanların dualarıyla başlayabilmektir.

Tüm bu duygular ile İslamiyet’in; hiç bir canlının mahrumiyetine kör, sağır dilsiz kalamayacağı düsturunu ilke edinerek 10.06.2021 tarihinde kurmuş olduğumuz Evla İnsani Yardım Derneği; hem Türkiye’de hem de Dünya’nın birçok ülkesinde yardıma muhtaç, açlık ve susuzlukla mücadele eden insanlara uzanan el olmaya gayret ederken; türlü sebeplerle ailelerini yitirmiş yetim çocuklara kol kanat germeyi de görev edinmiştir.

Mevla’ya hamdolsun kısa zamanda uzun yollar kat ettik. Ayağımıza batan dikenlere aldırış etmeden, yolumuza devam ettik.

Kamuoyu tarafından özellikle bilinmesini istediğimiz konu şudur ki!

Evla İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz bu yolculukta hiçbir ücret talep etmeden gönüllü olarak çalışmaktadırlar.

Bizim edindiğimiz ilke hiç kimseden herhangi bir yardım talebinde bulunmadan sadece faaliyetlerimizi paylaşmak ve duyurmak olmuştur ve bu çizgide de devam edeceğiz. Zaten veren el olma konusunda nasibi olanların gelip bizi bulacağını ümit ediyoruz…

Bir hikâyeye göre adamın biri kuyuya düşmüş, tek başına çırpınıyor ama çıkamıyormuş. En sonunda yoldan geçenlere sesini duyurmuş, yardıma gelenler “Ver elini, ver elini” dese de adamda hareket yok, kuyuda bekliyormuş. Kimse anlam verememiş bu duruma. Nihayet kuyudaki adamı tanıyan biri gelmiş, “Al elimi, tut elimi” diye seslenmiş, adam elini uzatmış ve kuyudan ancak öyle kurtulmuş. İşte böyle… Verebilmek bile bir lütuftur, herkese nasip olmaz. Allah bizlere lütfuyla öyle nimetler versin ki her daim alan değil, veren el olabilelim.

EVLA kapısı gönüllü olarak çalışacak ve vicdanının sesini dinleyen tüm kardeşlerimize açıktır.

Selametle…

 

Enes ÇINAR

Yönetim Kurulu Başkanı

ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE